Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd ligt in de provincie Noord-Holland, aan het IJ en de monding van de Amstel.

Amsterdam dankt zijn naam aan de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg kort na 1300 stadsrechten en groeide in de Gouden Eeuw uit tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Een toestroom van buitenlanders uit vooral de Zuidelijke Nederlanden, Duitsland en de Scandinavische landen leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot stadsuitbreidingen, waaronder de laatste grachten van de fortificatie die nu als grachtengordel bekend is en in 2010 is toegevoegd aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheden welke je eens zou kunnen bezoeken zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, Bioscoop en Film Instituut EYE, dierentuin Artis, de Wallen en voor buitenlandse bezoekers de coffeeshops.

Op 31 januari 2015 telde de gemeente Amsterdam 822.852 inwoners. De gemeente telt de meeste verschillende nationaliteiten ter wereld.

De stad is bestuurlijk onderverdeeld in zeven stadsdelen. De stad kent talloze buurten en wijken waaronder de internationaal bekende Jordaan.

Overige informatie:
Aantal inwoners (circa): 822.000
Netnummer: 020
Bekend om: Schiphol, Jordaan, Rijksmuseum, de Dam, Anne Frankhuis

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.