Xperia E4 aangekondigd door Sony

Xperia E4

Afgelopen middag heeft Sony een nieuwe budgetsmartphone aangekondigd. De Xperia E4 is volgt hiermee de E3 op, welke een halfjaar geleden op de markt kwam. Het toestel heeft een 5″-scherm en een MediaTek-quadcore.
De Xperia E4 is een Android-smartphone welke een wat ronder ontwerp heeft gekregen dan de voorgaande Xperia-toestellen. Wellicht zet Sony deze lijn door naar komende smartphones, zoals de Xperia Z4, die volgens de geruchten het vlaggenschipmodel gaat worden.

De Xperia E4 heeft een 5″-scherm dat een resolutie van 960×540 pixels heeft. De processor is de MediaTek MT6582, die vier cores en een kloksnelheid van 1,3GHz biedt. er zit 1GB werkgeheugen en 8GB opslaggeheugen in. De accucapaciteit bedraagt 2300mAh en Sony maakt melding van een ‘Ultra Stamina’-modus die de accuduur zou moet verlengen.

Er zit een 5-megapixelmodel camera aan de achterzijde en aan de voorkant zit een 1,9-megapixelcamera. De afmetingen van de smartphone zijn 137x75x10,5 mm en het gewicht is 144 gram. De telefoon draait nog Android 4.4.4 zodra hij uitkomt. Wanneer dat precies is en wat de smartphone zou gaat kosten is niet bekend, maar waarschijnlijk zal de prijs uitkomen rond die van de Xperia E3, die voor 150 euro in de Pricewatch te vinden is. Sony brengt twee varianten uit: een met singlesim- en een met dualsim-mogelijkheid.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.