Samsung boekt voor vierde kwartaal op rij recordwinst

Samsung boekt voor vierde kwartaal op rij recordwinst

Technologiegigant Samsung heeft de afgelopen drie maanden, voor het vierde kwartaal op rij, een recordwist geboekt.
Het Zuid-Koreaanse bedrijf haalde een winst van ruim 15,6 biljoen won (11,9 miljard euro), een stijging van 58 procent vergeleken met een jaar eerder en in lijn met de verwachtingen.

Het is de vierde keer op rij dat Samsung een recordwinst neerzet. Het bedrijf begon in het tweede kwartaal van 2017 met een uitzonderlijk goed kwartaal. Toen haalde het technologieconcern een winst van 14,1 biljoen won (10,7 miljard euro), die sindsdien alleen maar steeg.

Samsung profiteerde met name van zijn afdeling voor geheugenchips, die het bedrijf een winst van 11,8 biljoen won (9 miljard euro) opleverde. De winst uit smartphones kwam neer op 3,8 biljoen won (2,9 miljard euro), onder meer door het nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S9.

De winst uit de afdeling die schermen maakt, kwam neer op 312 miljoen euro. De winst viel volgens Samsung vooral tegen door tegenvallende vraag naar oled-schermen. Een van de klanten van deze afdeling is Apple, die de schermen gebruikt voor zijn iPhone X.

De omzet kwam in de eerste kwartaal neer op 60,6 miljard won (46,2 miljard euro), een stijging van bijna 20 procent vergeleken met de eerste drie maanden van 2017.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.