Xiaomi presenteert nagenoeg randloze telefoon

Xiaomi presenteert nagenoeg randloze telefoon

Xiaomi heeft de Mi Mix 2 aangekondigd. De nieuwe smartphone heeft een verlengd scherm en zeer dunne randen.
Dat meldt GSMArena maandag. De smartphone heeft een 5,99 inch OLED-scherm met een 2:1-verhouding. Daarmee is het toestel iets kleiner dan zijn voorganger, die een scherm van 6,4 inch had.

De schermranden zijn 12 procent minder dik dan bij de Mi Mix en aan alle zijden afgerond. Daarmee lijkt Xiaomi qua ontwerp te willen concurreren met bijvoorbeeld Samsung en Apple. Apple kondigt dinsdag een geheel nieuwe iPhone aan, waarbij het scherm vrijwel de gehele voorkant van het nagenoeg randloze scherm moet beslaan.

Onder andere de Galaxy S8 heeft dunnere randen aan de boven- en onderkant. Het ontwerp van de Mi Mix 2 wijkt af, met alleen aan de onderkant een kleine rand. Bovenaan is het toestel nagenoeg randloos.

Camera

De camera aan de voorkant van de Mi Mix 2 zit aan de onderkant van het toestel. De lens is afgewerkt met een zwarte coating. Aan de achterkant zit een 12 megapixel-camera die iets uitsteekt en een klein gouden randje heeft. Verder zit er op de keramische achterzijde een vingerafdrukscanner.

De smartphone heeft een Snapdragon 835 met 6 of 9GB aan werkgeheugen. Het 6GB-model heeft 64, 128 of 256GB aan interne opslag. De variant met 8GB geheugen heet de Special Edition en krijgt 128GB aan opslag.

Xiaomi verkoopt geen smartphones in Europa. In China moet het toestel in het zwart of wit op de markt komen vanaf 3.599 yuan (460 euro).

Bron: nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.