Smartphone met negen camera’s maakt 64-megapixelfoto’s

Smartphone met negen camera’s maakt 64-megapixelfoto’s

Cameramaker Light werkt aan een camerasysteem voor smartphones dat vijf tot negen lenzen gebruikt. Dit moet betere foto’s in het donker met een resolutie tot 64 megapixels opleveren.
Door meerdere lenzen te gebruiken, maakt camerasysteem van Light ook foto’s met een overtuigendere scherptediepte, meldt The Washington Post dinsdag.

Light werkt nu aan prototypes die met vijf tot negen camera’s aan de achterkant zijn uitgerust. Een prototype met negen camera’s zou niet veel dikker zijn dan een iPhone X, die 7,7 millimeter dik is.

Veel telefoonmakers stoppen steeds meer cameralenzen in hun toestellen. Recente duurdere smartphones hebben vaak twee camera’s aan de achterzijde, de Huawei P20 Pro heeft er zelfs drie.

Nadelen compenseren

Meerdere kleine lenzen moeten de fysieke tekortkomingen van een enkele telefooncamera compenseren. Een kleine lens op een telefoon kan nooit zoveel licht vangen als een grotere lens van een losse camera. En op een platte telefoon is geen plaats voor een lange lens die foto’s met weinig scherptediepte kan maken.

Meerdere camera’s met verschillende eigenschappen kunnen echter meer informatie verzamelen. Zo kan een infraroodcamera beter in kaart brengen wat er te zien is en kan een dieptesensor ervoor zorgen dat de kunstmatige scherptediepte realistischer oogt.

L16

Light maakte eerder al een aparte camera met zestien verschillende camera’s. Die L16-camera is ongeveer zo groot als een smartphone en kost 1.950 dollar.

Foto’s van de L16 zijn samengesteld uit de sensorinformatie van zestien camera’s en behandeld door een algoritme van Light. Er worden niet zomaar zestien foto’s aan elkaar gestikt.

De telefooncamera van Light werkt waarschijnlijk op een vergelijkbare manier. Het is niet bekend of Light zelf een smartphone wil gaan ontwikkelen, of dat het bedrijf de technologie wil gaan verkopen aan andere smartphonemakers.

Bron: nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.