Samsung zet in op virtual reality

Samsung zet in op virtual reality

Dat virtual reality eraan komt is voor niemand in het telecom landschap nieuw meer, maar hoe snel het eraan komt verbaasd nog menig expert. Samsung heeft al een enorme stap gemaakt door samen met Oculus een eigen virtual reality bril te maken die te gebruiken is met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Met deze vr bril genaamd de Samsung Gear VR kun je via je mobiele telefoon virtual reality games en videos spelen en bekijken. Je klikt je smartphone in het apparaat, met het beeldscherm naar de binnenkant, vervolgens start je de app van Oculus en kun je direct gebruik maken van je vr bril. Een slimme zet, want zo vergroten ze in een snel tempo het aantal vr gebruikers en maakt het, het investeren in vr content alleen maar interessanter.

Nog een stap verder

Deze maand is ook bekend gemaakt dat Samsung bij de nieuwe toestellen naar verwachting de S8 en S8 Edge gebruik gaat maken van een 4K Amoled scherm en dat is belangrijk voor virtual reality. De huidige apparaten zijn namelijk nog wat korrelig en scherpte is key om de vr wereld te veroveren. Dit maakt de virtual reality beleving nog intensiever en geloofwaardiger. Ook zal het apparaat langer gebruikt kunnen worden in combinatie met de Gear VR, omdat de batterijkracht ook een upgrade zal krijgen. De capaciteit van de S6 naar S7 is al enorm vergroot en dat is nodig, wanneer de video kwaliteit voor vr omhoog moet.

Steeds meer content

De beschikbare vr content groeit met de dag zeker nu ook de Gear 360 te koop is. Met de Gear 360 kun je namelijk 360 graden fotos en video’s maken en later terug bekijken via je telefoon en dus ook virtual reality bril. Je kunt zo ervaringen opnemen in plaats van een foto. Denk je eens in dat je een bruiloft kan vastleggen en terugkijken alsof je er weer bij was. Zien hoe het bruidspaar over de vloer danst, of mensen later ervaren hoe het was die er niet bij konden zijn. Een nieuwe wereld van mogelijkheden.
Meer weten kijk op de website van Oculus World

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.