Samsung stopt wereldwijd met verkoop Galaxy Note 7

Samsung stopt wereldwijd met verkoop Galaxy Note 7

Samsung stopt wereldwijd opnieuw met de verkoop van de Galaxy Note 7. De Koreaanse fabrikant wil de meldingen over het brandgevaar van de telefoons eerst onderzoeken.
Consumenten die in het bezit zijn van de smartphone, of een vervangend model hiervan, moeten de telefoon uitzetten en niet meer gebruiken, meldt Samsung dinsdag. Het bedrijf zegt er alles aan te doen om het probleem op te lossen.

Zo’n 2,5 miljoen exemplaren van de Note 7 moesten eerder worden teruggeroepen na berichten dat de batterij kon ontploffen. Inmiddels zijn meerdere berichten opgedoken over vergelijkbare problemen bij de vervangende toestellen. Er moest onder meer een Amerikaans vliegtuig worden geĆ«vacueerd nadat een Note 7 in brand vloog.

De Amerikaanse consumentenwaakhond CPSC zegt dat de verkoopstop “de juiste beslissing is”, meldt de Wall Street Journal. Uit onderzoek van de organisatie zal blijken of in de VS opnieuw een terugroepactie moet worden gestart.

China

In China worden in ieder geval ruim 190.000 exemplaren van de Note 7 teruggeroepen. Dat land was uitgezonderd van de eerdere terugroepactie, omdat in de Chinese variant van de smartphone een accu werd gebruikt die veilig werd geacht. Het gaat vermoedelijk om dezelfde accu die in andere landen in vervangende exemplaren werd verwerkt.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft maandagnacht opnieuw benadrukt dat alle exemplaren van de Note 7 tijdens vluchten moeten worden uitgezet. Het toestel mag niet in ingecheckte bagage worden geplaatst.

Maandag stopte Samsung al met de productie van de geplaagde smartphone. De levering van de toestellen in Nederland werd uitgesteld. Samsung-klanten in het buitenland kunnen ervoor kiezen om hun Note 7 in te ruilen voor een ander model.

Reputatie

Samsung heeft nog niet gezegd permanent te stoppen met de verkoop van de Galaxy Note 7 en er is nog geen officiƫle terugroepactie gestart. Bronnen zeggen echter tegen de Zuid-Koreaanse krant Hankyoreh dat een permanente verkoopstop waarschijnlijk is. Na twee opeenvolgende series van incidenten lijkt de reputatie van het toestel en van Samsung zelf in ieder geval ernstig geschaad.

De waarde van het aandeel Samsung Electronics daalde dinsdag bijna 7 procent op de Zuid-Koreaanse beurs. Daarmee verloor het bedrijf ruim 11 miljard euro aan marktwaarde. Ook na de eerste terugroepactie kreeg het bedrijf al een flinke tik op de beurs, maar het aandeel had zich sindsdien hersteld.

Naar verluidt bracht Samsung de Galaxy Note 7 dit jaar juist eerder op de markt om beter te kunnen concurreren met de iPhone 7 en 7 Plus, die vorige maand verschenen.

Over het algemeen is de Note-serie minder populair dan de Galaxy S-reeks. De Galaxy S7 kwam al in maart op de markt en zorgde juist voor nieuw optimisme over de smartphonetak van Samsung. Het toestel werd positief ontvangen en sloeg ook aan bij consumenten.

Bron: nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.