Samsung roept Galaxy Note 7 terug

samsung note 7 teruggeroepen

Samsung heeft de verkoop van zijn nieuwste toptoestel Galaxy Note 7 per direct gestaakt. De stop volgt op berichten dat de batterij van het apparaat kan oververhitten en mogelijk zelfs kan ontploffen. Het toestel zal hierdoor ook in Nederland later uitkomen.
[the_ad id=”1210″
Volgens Samsung duurt het twee weken om alle toestellen te vervangen. Mensen die het apparaat al hebben aangeschaft, kunnen hem binnenkort ook omruilen voor een nieuw, veilig exemplaar. Het bedrijf had tot nu toe al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

In Nederland was het apparaat nog niet beschikbaar, maar nu is de lancering hier ook uitgesteld. Ondermeer webwinkel Coolblue laat weten dat ‘Samsung heeft aangegeven dat de huidige toestellen mogelijk niet voldoen aan de kwaliteit die consumenten mogen verwachten.’ Wanneer de toestellen wel worden geleverd, is vooralsnog niet bekend.

Analisten verwachten dat de problemen bij de Note 7 snel worden opgelost, maar deze kunnen het succes van Samsung in de telefoonmarkt wel een knauw geven. Het bedrijf wil met deze telefoon de concurrentie aangaan met Apple’s nieuwe iPhone 7, die volgende week gelanceerd wordt.

Afgaande op recensies, leek dat het bedrijf ook prima te lukken. Het toestel werd in recensies bijzonder positief onthaald.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.