buigbare smartphones in 2017: Samsung overweegt ze te lanceren

Buigbare smartphones in 2017: Samsung overweegt ze te lanceren

Samsung brengt volgend jaar mogelijk de eerste buigbare smartphones op de markt.
Het bedrijf overweegt twee opvouwbare modellen op de markt te brengen, meldt het doorgaans betrouwbare Bloomberg dinsdag op basis van anonieme bronnen. Aan de toestellen zou worden gewerkt onder de naam Project Valley.

Een van de twee smartphones kan worden ingeklapt als een compacte make-upspiegel. Een ander model heeft het formaat van een normale smartphone, met een scherm van 5 inch, maar kan worden uitgeklapt tot een kleine tablet met een schermdoorsnee van 8 inch.

Samsung heeft al verschillende smartphones uitgebracht met een buiging in het OLED-scherm, zoals de Galaxy S6 Edge en S7 Edge. Maar die smartphones zijn zelf niet buigbaar.

Februari

Volgens een van de bronnen van Bloomberg zouden de nieuwe apparaten al tijdens het Mobile World Congress in Barcelona kunnen worden onthuld. Tijdens die beurs, in februari, doet Samsung vaak ook zijn nieuwe Galaxy S-model uit de doeken. Het exacte moment waarop de smartphones worden onthuld lijkt echter nog niet vast te liggen.

De buigbare smartphones zouden zelf niet in de Galaxy S-reeks vallen. Vermoedelijk wordt een nieuwe naam bedacht voor de nog vrij experimentele toestellen.

Eén bron van Bloomberg stelt ook dat later dit jaar de Galaxy Note 7 zal verschijnen als opvolger van de Note 5. Versienummer 6 zou worden overgeslagen, zoals eerder al werd bericht in de Zuid-Koreaanse media.

Bron: nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.