‘Samsung maakt prototypes van smartphone met twee schermen’

Samsung maakt prototypes van smartphone met twee schermen

Samsung gaat prototypes van telefoons met twee schermen testen als opstap naar opvouwbare smartphones.
Dat stellen anonieme bronnen tegen verschillende Koreaanse media, waaronder ET News. Het is de bedoeling dat Samsung voor de pilot twee- tot drieduizend prototypes produceert in de eerste helft van 2017.

Het prototype zou nog geen opvouwbaar scherm krijgen. In plaats daarvan heeft het toestel twee platte schermen die aan elkaar verbonden zijn. De telefoons zullen nog niet beschikbaar zijn voor consumenten, ze worden enkel getest om de potentie van opvouwbare schermen te bekijken.

Multitasken

Samsung test het prototype met twee 5-inch oled-schermen die naast elkaar zijn geplaatst. Een scharnier verbindt de displays aan elkaar. Omdat er nauwelijks schermranden zijn, zou het beeld van beide schermen bijna ogen als één.

Zo’n dual-screen zou voornamelijk multitasken optimaliseren. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om op het ene scherm een Twitter-feed te tonen, terwijl op het andere scherm een YouTube-filmpje speelt.

De Zuid-Koreaanse fabrikant denkt al langer na over opvouwbare smartphones, maar de displays zijn nog niet klaar voor massaproductie. Aanvankelijk mikte Samsung op vouwbare telefoons in 2019, maar dat lijkt vooralsnog onhaalbaar.

Bron: Nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.