Samsung gaat alsnog Galaxy Note 7 met nieuwe accu verkopen

Samsung gaat alsnog Galaxy Note 7 met nieuwe accu verkopen

Nadat alle exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 werden teruggeroepen wegens explosiegevaar, gaat het bedrijf de smartphone alsnog in de verkoop doen met een kleinere en veilige accu.
Dat stellen althans anonieme bronnen aan de zakelijke krant Korea Economic Daily. Het gaat om ‘gereviseerde’ uitvoeringen van de circa 3 miljoen toestellen die eerder al op de markt werden gebracht.

Uit onderzoek van Samsung bleek dat twee verschillende accu’s in de Note 7 allebei hun eigen probleem hadden en daardoor konden oververhitten. Om te voorkomen dat dit opnieuw voorkomt zou het bedrijf nu kiezen voor een andere accu, die ongeveer 10 procent kleiner is.
Volgens Hankyung heeft Samsung bij het onderzoek zo’n 200.000 exemplaren van de Note 7 gebruikt en zijn er nog 2,5 miljoen toestellen in voorraad. De gereviseerde toestellen zouden onder meer in India en Vietnam worden uitgebracht.

Boetes

Samsung wil de interne componenten van de Note 7 hergebruiken, stellen de bronnen, maar de toestellen wel van een nieuwe behuizing voorzien.
Door de Note 7 alsnog in de verkoop te doen, zou Samsung de verliezen op het teruggeroepen toestel kunnen beperken. Bovendien zouden boetes worden ontlopen die Samsung moet betalen aan het Zuid-Koreaanse milieuministerie, als de miljoenen smartphones ongebruikt worden vernietigd.
Samsung heeft de plannen nog niet officieel bevestigd. Naar verwachting presenteert de smartphonemaker volgende maand zijn Galaxy S8, die het Note 7-debacle weer moet doen vergeten.

bron: nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.