microsoft werkt aan 2 nieuwe high end smartphones

Cityman en Talkman

Microsoft zou aan een nieuw Lumia-vlaggenschip werken. De high-end-toestellen zouden schermen van 5,2 en 5,7 inch krijgen.
Dat bevestigen bronnen tegenover The Verge na berichtgeving van Unleash the Phones.

Het gaat om twee toestellen met codenamen Cityman en Talkman, de namen van Nokia-telefoons uit de jaren ’80. De nieuwe modellen zouden bedoeld zijn als het vlaggenschip voor Windows 10.

De nog te verschijnen versie van Windows is geschikt voor allerlei apparaten, van telefoon tot laptop. Beide nieuwe smartphones zouden met behulp van een bijgeleverd stuk hardware als vrijwel volwaardige Windows-pc gebruikt kunnen worden.

Zelf gebruiken de toestellen een qhd-scherm, van 5,7 en 5,2 inch. De telefoons zouden 32 GB opslagruimte hebben, uit te breiden met een microSD-kaart. Ook de batterij zou verwisselbaar zijn.

Qualcomm

De telefoons zouden beiden een 20 megapixelcamera achter en een 5 megapixel-model voor krijgen. Ook het werkgeheugen van 3 GB is bij beide toestellen hetzelfde.

Enig verschil tussen de grotere 5,7 inch Cityman en de 5,2 inch Talkman zou de gebruikte chip zijn. De Cityman zou op een octacore-chip van Qualcomm draaien, de Talkman op een hexacore-chip met twee kernen minder van dezelfde chipmaker.

Wanneer de nieuwe Lumia-modellen verschijnen is niet bekend. Windows 10 voor pc’s staat gepland voor de zomer, de telefoonversie van het systeem volgt op een later moment.

Bron: nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.