LG maakt nieuwe budgetsmartphone met de LG stylus 2

LG Stylus 2

LG brengt een nieuwe budgettelefoon met een stylus uit. De LG Stylus 2 heeft een groot scherm van 5,7 inch.
Het apparaat is de opvolger van de G4 Stylus, die vorig jaar werd gepresenteerd. De Stylus 2 maakt zijn debuut op het Mobile World Congress in Barcelona, waar LG ook details over de G5 bekend zal maken.

De nieuwe budgetsmartphone heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een quad-core processor van 1,2 GHz. Er is 1,5 GB werkgeheugen en de camera’s maken foto’s in resoluties van 13 aan de achterzijde en 8 megapixel aan de voorzijde.

De LG Stylus 2 berschikt over een verwijderbare accu van 3.000 mAh. Het apparaat draait op Android 6.0, de nieuwste versie van Googles besturingssysteem.

Aanrakingen

Volgens LG is de stylus bij het toestel verbeterd. Een nieuw soort uiteinde moet zorgen voor nauwkeurigere aanrakingen op het scherm.
Het toestel heeft verschillende softwarefuncties voor de stylus, waaronder de mogelijkheid om snel notities te maken met het pennetje. Ook zal de telefoon een waarschuwing tonen als hij wordt meegenomen terwijl de stylus niet in zijn houder is geschoven.

Een prijs en releasedatum zijn nog onbekend. De G4 Stylus verscheen halverwege vorig jaar voor 349 euro in Nederland. Dat toestel is inmiddels in prijs gedaald. De telefoon is nu al voor minder dan 200 euro verkrijgbaar.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.