‘iPhone 8 heeft geen vingerafdrukscanner’

‘iPhone 8 heeft geen vingerafdrukscanner’

De iPhone 8 die Apple vermoedelijk dit jaar nog gaat uitbrengen, heeft geen vingerafdrukscanner.
Dat stelt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Eind vorige maand doken al afbeeldingen op waarop het ontwerp te zien zou zijn van de iPhone 8. Hierin ontbraken een fysieke thuisknop en vingerafdrukscanner.

Volgens Kuo bevat de iPhone 8 helemaal geen vingerafdrukscanner, wegens technische problemen bij de integratie van zo’n scanner in het OLED-display. In plaats daarvan zou Apple zich richten op gezichtsherkenning via 3D-scantechnologie.

Tijdgebrek

Ook Bloomberg meldt dat Apple de vingerafdrukscanner in de volgende iPhone wil vervangen door een gezichtsscanner. Daarmee zouden gebruikers dan ook kunnen betalen via Apple Pay. Apple zou echter nog niet zeker weten of de functionaliteit op tijd klaar is.

De gezichtsherkenning moet volgens de anonieme bronnen van Bloomberg binnen enkele honderden milliseconden werken en zou ook het gezicht van de gebruiker kunnen herkennen als de telefoon plat op tafel ligt.

Apple zou daarnaast voor toekomstige iPhones experimenteren met een toegewijde processor om kunstmatige intelligentie aan te drijven, evenals displays met een betere beeldverversing.

Drie modellen

Apple zou van plan zijn om dit najaar drie nieuwe toestellen te introduceren, waarvan er twee grotendeels overeenkomen met het ontwerp van de iPhone 7.

Het derde model zou een nieuw ontwerp krijgen met een OLED-display dat vrijwel de gehele voorkant van het toestel bedekt. Hierdoor moet de fysieke thuisknop met ingebouwde vingerafdrukscanner naar verluidt plaatsmaken voor een virtuele knop.

Al geruime tijd gaan er geruchten dat Apple deze scanner in het scherm verwerkt op de plek waar de virtuele knop zich bevindt. Verschillende smartphonefabrikanten, waaronder Apple en Samsung, zouden echter tegen problemen aanlopen om de vingerafdrukscanner in het display te verwerken.

Kuo verwacht daarom niet dat de iPhone 8 vingerafdrukken kan herkennen.
Daarnaast stelt hij dat de iPhone 8 in tegenstelling tot de andere twee modellen pas vanaf oktober beschikbaar komt.

bron: nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.