HTC One A9 het nieuwe vlaggenschip van HTC

HTC One A9

Het nieuwe vlaggenschip van HTC is deze week gepresenteerd. Het nieuwe model wordt gelanceerd onder de naam HTC One A9, waarbij HTC de focus op het geluid en het design heeft gelegd.

Het Taiwanese bedrijf ziet de HTC One A9 als directe concurrent voor de Iphone 6S. Het toestel ziet er strak uit en lijkt veel op de laatste Ipones. Een beetje teleurstellend van het vlaggenschip is dat de specificaties wat tegenvallen. De One A9 wordt uitgerust met een. Wel is het werkgeheugen van 2GB goed te noemen.

Verdere specificaties van de HTC One A9 zijn een 5 inch AMOLED-scherm, een camera met 13 megapixels aan de voorkant en een met 5 megapixels aan de achterkant en 16 GB opslagruimte. Dit laatste is nog uit te breiden met microSD-kaarten. Het toestel draait op de nieuwste Android 6.0 Marshmallow.

Geluid
Het geluid van de HTC One A9 wordt subliem, zo wordt belooft door HTC. Door een extra sterkte koptelefoonversterker en speciale audio-technologie die het bedrijf Boomsound noemt, kan de One A9 geluid op hogere kwaliteit dan cd’s afspelen.

De HTC One A9 zal in de eerste week van november wereldwijd uitgebracht worden en zal beschikbaar zijn in vier kleuren, waaronder ’topaas goud’ en ‘diep granaat’, een soort bordeauxrood.

Het toestel krijgt een adviesprijs van 599 euro mee. Dat is opvallend, want in de VS zal het toestel 399 dollar (omgerekend 351 euro) kosten. Waarom de One A9 in Nederland bijna twee keer zo duur is, is niet bekend gemaakt.

Meer HTC toestellen bekijken? Op Abonnement.net kun je eenvoudig alle HTC abonnementen vinden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.