Google werkt aan toetsenbord voor de iPhone

Google werkt aan toetsenbord voor de iPhone

Google gaat een toetsenbord-app uitbrengen voor de iPhone volgens Phone7.nl. Het bericht meldt dat de app door Google al maanden in ontwikkeling is en deze verschillende krachtige zoekopties bevat. Google volgt hiermee Microsoft op die al een toetsenbord voor de iPhone heeft ontwikkelt. De website Phone7.nl baseert zich op diverse bronnen die al bij het project zouden zijn betrokken. Google weigert echter te reageren op het gerucht.

Google toetsenbord

Het toetsenbord van Google bevat verschillende features waardoor het zich moet onderscheiden van het standaardtoetsenbord op de iPhone van iOS. Zo zal het de mogelijkheid hebben om over het toetsenbord te vegen en met letters woorden samen te stellen. Google voorspelt hierbij welk woord je bedoelt. Het toetsenbord van Google beschikt ook over een knop waarmee snel zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd en er zijn knoppen om naar gif-bestanden en afbeeldingen te zoeken. Het toetsenbord van Android heeft deze functies niet. Wel kunnen gebruikers hiermee met hun stem zoeken, of dit ook mogelijk wordt in de toetsenbord app voor de iPhone is niet duidelijk.

Introductiedatum nog niet bekend

Wanneer de app zal verschijnen is ook niet bekend. Mogelijk wordt dit bekend tijdens de Google IO, welke van 18 t/m 20 mei plaatsvindt. Google zou het toetsenbord hebben ontworpen om het aantal zoekopdrachten via Google in iOS te verhogen. Op mobiele apparaten wordt veel minder gezocht, de zoekmachine van Google is hierdoor minder winstgevend op smartphones.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.