Geniale samenstelling van glas en metaal

Vanaf heden is bij de high-end smartphones van Samsung kunststof verleden tijd. De smartphone gigant uit Zuid-Korea is definitief overgestapt op metaal en glas bij het design van de high-end smartphones.

De geruchten gingen al langer in het rond, maar Samsung is eindelijk na jaren afgestapt van de kunststof behuizing bij de high-end smartphones. De Samsung Galaxy S6 is de aller eerste high-end smartphone waarbij de Zuid-Koreaanse smartphone fabrikant enkel gebruik maakt van metaal en glas. Door het gebruik van de nieuwe materialen voelt de Galaxy S6 veel prettiger aan en het oogt meteen een stuk luxer. Het toestel ligt enorm prettig in de handpalm en dat komt doordat de rand van de Samsung Galaxy S6 een beetje rond afloopt.

Glazen achterkant heeft een bijzondere functie

Samsung heeft zowel de voor- als achterkant van de smartphone voorzien van Gorilla Glass en het frame is van uitermate sterk aluminium gemaakt. De smartphone gigant heeft het 5,1 inch Quad HD Super AMOLED display afgedekt met Gorilla Glasse van de vierde generatie. De achterkant is eveneens met hetzelfde glassoort afgedekt. Het gebruiken van Gorilla Glass 4 heeft een functie, maar het is helaas ook een magneet voor vingerafdrukken. Doordat de achterkant van de Samsung Galaxy S6 van glas is gemaakt, is het vlaggenschip instaat om draadloos opgeladen te worden.

Geborsteld aluminium is fraai maar niet functioneel

Als Samsung had gekozen voor een geborsteld aluminium achterkant zoals bij de iPhone 6 en de onlangs gepresenteerde HTC One M9, zou het toestel er misschien veel fraaier uit ziet. Maar dan was het niet mogelijk geweest om de Samsung Galaxy S6 draadloos op te laden. De Galaxy S6 ondersteund twee verschillende standaarden voor draadloos opladen: Power Matters en Qi. Nu de Samsung Galaxy S6 draadloos opgeladen kan worden, weten we meteen wat ons in de toekomst te wachten staat.

Adembenemend design

Het design van het vlaggenschip van Samsung ziet er over het algemeen prachtig uit. Het is een briljante samensmelting van glas en metaal. Samsung zelfs meldt dat het geïnspireerd is door het werk van ambachtelijke glasblazers en metaal smeden. Dit heeft geresulteerd in een adembenemend design waarmee een ieder indruk kan maken op zijn of haar omgeving. De Samsung Galaxy S6 is vanaf nu in Nederland te bestellen! Koop de Galaxy S6 en ervaar zelf de perfecte handligging en het uitmuntende design.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.