De flip phone komt terug

Motorola heeft met een video getoond dat het mogelijk werkt aan een
nieuwe telefoon in de bekende Razr-serie. Die begon in 2004 met de bekende klaptelefoon. Op 9 juni zal het bedrijf meer bekend maken.

In de video die Motorola heeft geplaatst speelt zich een scène af op een middelbare school waarin leerlingen die de revue passeren een Motorola Razr gebruiken. In de close-ups van de toestellen valt te zien dat het gaat om een bestaande versie van de telefoon. Het filmpje eindigt met de tekst ’ttyl’, dat staat voor ’talk to you later’, gevolgd door de datum 9 juni 2016.

Motorola Razr V3De Motorola Razr uit 2004 was ten tijde van zijn release de dunste mobiele telefoon op de markt met een dikte van 13,9 millimeter. Het ontwerp ervan bleek zodanig populair dat de Razr en daaropvolgende versies van de telefoon veel gebruikt bleven tot de intrede van de smartphone. Ook had het toestel een tweede scherm aan de buitenkant. Gebruikers klaagden wel regelmatig over stof dat zich verzamelde onder het scherm. Dat kon namelijk binnenkomen via kieren bij de knoppen aan de zijkant.

Het is niet de eerste keer dat Motorola de Razr-merknaam afstoft. Zo was er in 2011 een smartphone met dezelfde naam, maar deze week zo sterk van het originele Razr-ontwerp af dat het helemaal geen klaptelefoon meer was. De t9-stijl waarmee de ’ttyl’-tekst in beeld verschijnt bij deze teaser doet echter vermoeden dat Motorola ditmaal de intentie heeft om dichter bij het klassieke ontwerp te blijven.
Bron: tweakers.net

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.