‘Apple brengt nieuwe kleine iPhone pas in 2016 uit’

‘Apple brengt nieuwe kleine iPhone pas in 2016 uit’

Apple komt niet dit jaar, maar volgend jaar weer met een kleinere iPhone met een 4 inch-scherm.
Dat meldt althans het Chinese UDN.
Er gingen de afgelopen maanden tegenstrijdige geruchten over een nieuwe kleine iPhone. Na een gelekte foto van de vermeende iPhone 6C en geruchten uit Taiwan over de komst van een 4 inch-toestel sprak de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo deze berichten tegen.

Hij liet echter wel ruimte voor de komst van een kleinere iPhone in de toekomst en stelde alleen dat er dit jaar geen 4 inch-model zal verschijnen.

4 inch-schermen

Volgens de bronnen van UDN heeft Apple al 4 inch-schermen besteld bij leveranciers als AU Optronics, dat eerder ook iPad-schermen produceerde. De nieuwe schermen zouden echter pas in het eerste kwartaal van 2016 geleverd worden. Dat zou betekenen dat het toestel later dat jaar uitgebracht kan worden.

Sinds vorig jaar is Apple overgestapt op nieuwe schermformaten. Na de 3,5 inch iPhone 4 en 4S en de 4 inch iPhone 5 en 5S had de iPhone een groter 4,7 inch-scherm. De iPhone 6 Plus is zelfs 5,5 inch groot. Een nieuw 4 inch-model zou qua formaat dus weer een stapje terug zijn.

De verwachting is overigens wel dat het kleinere model naast twee grotere iPhones verkocht zal worden.

Wil je liever wachten op de iPhone 7? Houd dan www.iPhone7abonnement.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen over deze nieuwe iPhone.

Bron: nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.