‘Apple breekt met traditie tweejaarlijkse vernieuwing iPhones’

<h1>Apple breekt met traditie tweejaarlijkse vernieuwing iPhones </h1>

Apple zou dit jaar gaan breken met de traditie die ze hebben waarbij elke twee jaar grote vernieuwingen aan het ontwerp van de iPhone doorgevoerd worden.

De modellen die de elektronicafabrikant deze herfst uit wil gaan brengen, de opvolgers van evolutiemodellen iPhone 6S en iPhone 6S Plus, zouden niet volgens deze traditie een vernieuwd uiterlijk krijgen, maar slechts subtiele veranderingen kennen.

Volgens The Wall Street Journal zou de voornaamste verandering het verdwijnen van het koptelefoonpoortje zijn. Hiervoor in de plaats worden zowel koptelefoons als opladers via de lightning-poort aan de smartphone gekoppeld, iets dat al langer in de geruchtenmolen rondzingt. De nieuwe iPhones zouden daardoor nog beter tegen water kunnen en ruim een millimeter dunner worden.

De schermformaten van de volgende modellen worden net als bij voorgangers de iPhone 6S en 6S Plus 4,7 inch en 5,5 inch.

Voor volgend jaar zou Apple wel weer een grote update aan het ontwerp gepland hebben. Volgens de geruchten zou die iPhone, die dan tien jaar na de originele iPhone uit komt, voorzien zijn van een OLED-scherm en geen thuisknop meer hebben. De vingerafdruksensor wordt dan in het scherm ingebouwd.

Overigens zou er geen grote gedachte achter het uitstellen van grote vernieuwingen zitten. De nieuwe technologie die Apple in de komende iPhone had willen stoppen, blijkt meer tijd te kosten om te voltooien.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.