‘Samsung werkt aan twee vouwbare telefoons naast Galaxy Fold’

Samsung zou aan nog twee opvouwbare telefoons werken, naast de al gepresenteerde Galaxy Fold. Dat schrijft Bloomberg op basis van verschillende ingewijden.

Samsung werkt volgens de bronnen aan een telefoon waarbij het scherm aan de buitenkant omvouwt, zoals het geval is bij de Huawei Mate X.

Daarnaast zou het bedrijf werken aan een versie die in de lengte uitvouwt, zoals klaptelefoons uit het verleden. Volgens geruchten werkt fabrikant Lenovo aan de opvolger van de Motorola RAZR, die eveneens zo’n opvouwbaar scherm in de lengte moet krijgen.

Samsung heeft niet op de geruchten gereageerd. Het is onduidelijk wanneer het bedrijf de telefoons zou willen tonen.

Samsung presenteerde zijn Galaxy Fold in februari tijdens een evenement in New York. Het toestel heeft aan de binnenkant een groter tablet-achtig scherm van 7,3 inch, dat uitgevouwen kan worden door de telefoon open te klappen. Aan de buitenkant heeft het toestel een kleiner schermpje van 4,6 inch voor smartphonetaken.

De Galaxy Fold komt op 3 mei in Europa uit. Naar verluidt gaat het toestel ruim 2.000 euro kosten, al is er nog geen officiƫle prijs bekend. De Mate X van Huawei komt in de zomer op de markt voor 2.299 euro.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.