Pijnlijke fout Galaxy S10: Sensor zet constant scherm aan in broekzak

De gloednieuwe Galaxy S10 – waar je afgelopen weekend alles over kon lezen op deze site – heeft een broekzakprobleem. Het scherm gaat aan terwijl het in de broekzak zit. Gebruikers klagen over een sneller leeglopende telefoon en noodmeldingen die vanaf het lockscreen worden verstuurd.


Dat meldt Androidpolice op hun website. Vermoedelijk is een verkeerd afgestelde sensor de schuldige. Deze sensor zorgt ervoor dat het scherm uitgaat als je het toestel aan je oor houdt tijdens een belletje of wanneer het scherm in je broekzak zit. Dat laatste geldt dus niet voor de S10, een telefoon die overigens rond de duizend euro kost. Een gebruiker op Reddit meldt dat hij constant vibraties voelt omdat het toestel zijn ‘vingerafdruk’ niet herkende. 

De helderheid aanpassen van het scherm heeft geen zin, meldt de website. Ook via instellingen is er niks aan te doen. Het enige wat S10-eigenaren kunnen doen is de ‘tap to wake’-functie uitschakelen. Bij die instelling moeten gebruikers de fysieke knop gebruiken om het apparaat te ‘ontwaken’.

Het is onduidelijk of het om een hardware of een software-probleem gaat. Bij een probleem met de software is een simpele update de oplossing. Bij hardware is het probleem moeilijker op te lossen.

Probleempjes

Overigens zijn er wel meer klachten over de S10, voornamelijk met de vingerafdrukscanner. Zo is de ‘ultrasone’-scanner zo accuraat, dat hij zelfs werkt met natte vingers. Enige nadeel is dat de S10 nu moeite heeft om droge vingers te herkennen. 

bron: ad.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.