Huawei onthult opvouwbare smartphone Mate X

Huawei heeft zondag zijn eerste opvouwbare smartphone gepresenteerd: de Mate X. Het toestel bestaat uit twee schermen die samengevouwen kunnen worden tot één scherm, waarmee de Mate X ook als tablet te gebruiken is.Het scherm aan de voorkant is 6,6 inch met een resolutie van 2.480 bij 1.148 pixels. Aan de achterkant bevindt zich een tweede scherm van 6,38 inch van 2.480 bij 892 pixels. De twee schermen bij elkaar zorgen voor een ingeklapte smartphone met een dikte van 11 millimeter.

De twee schermen zijn samen te vouwen tot één scherm van 8 inch met een resolutie van 2.480 bij 2.200 pixels. Huawei zegt dat er in het scherm geen vouwlijnen zichtbaar zijn. Uitgeklapt heeft het toestel een dikte van 5,4 millimeter.

De smartphone is verder voorzien van een batterij van 4.500 mAh en ondersteunt snellaadtechnologie. Volgens Huawei is de Mate X in dertig minuten voor 85 procent op te laden. De Mate X is vanaf medio 2019 verkrijgbaar vanaf 2.299 euro.

Samsung kondigde eerder deze week ook zijn eerste opvouwbare telefoon aan, de Galaxy Fold. Die telefoon heeft aan de binnenkant een scherm van 7,3 inch en aan de buitenkant een van 4,6 inch. Die telefoon komt later dit jaar uit en kost bijna 2.000 dollar.

Nieuwe MateBook X Pro

Huawei presenteerde ook een vernieuwde versie van de MateBook X Pro. De laptop heeft een nieuwe functie die Share OneHop wordt genoemd.

Met de functie is een mobiele telefoon aan een laptop te koppelen. Vervolgens kunnen gebruikers via NFC bestanden van de mobiele telefoon op de laptop zetten, door met de telefoon op het rechtergedeelte naast de trackpad te tikken.

Zo verschijnen foto’s of tekstdocumenten van een smartphone direct op een groter scherm. Er geldt hiervoor wel een maximale bestandsgrootte van 3 MB. De functie werkt alleen met Android 9.1-telefoons.

De laptop heeft verder een aanraakgevoelig scherm met een resolutie van 3.000 bij 2.000 pixels. Aan de zijkanten zitten aansluitingen voor USB-A, USB-C en voor een koptelefoon. De MateBook X Pro werkt met een Intel i7-processor en heeft de grafische kaart MX250 van Nvidia. Net als in het vorige model, zit in het toetsenbord weer een camera verstopt. Die komt naar boven als de gebruiker op de knop drukt.

Huawei heeft op dit moment nog geen prijs bekendgemaakt. Ook is onduidelijk wanneer de MateBook X Pro op de markt zal verschijnen.

bron nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.