Gelekte Nokia-telefoon heeft vijf cameralenzen achterop

Gelekte Nokia-telefoon heeft vijf cameralenzen achterop

Op een gelekte foto van een nieuwe Nokia-telefoon zijn maar liefst vijf lenzen op de achterkant zichtbaar.
De afbeelding werd gedeeld door IT Home. De lenzen zijn in een cirkel achter op de telefoon geplaatst, tezamen met een flitser en een lichtsensor.

De camera’s zouden zijn gemaakt door de Duitse lensfabrikant Zeiss. Dat bedrijf maakt al sinds 2017 camera-lenzen voor nieuwe Nokia-telefoons.

Nokia-telefoons worden al enige tijd niet meer door zelf Nokia gemaakt. Het bedrijf werd jaren geleden overgenomen door techgigant Microsoft, dat later besloot om niet langer telefoons te maken. Sindsdien is het merk in handen van het Finse HMD Global.

Weer PureView-camera’s in Nokia-telefoons

Het lijkt er nu op dat HMD Global meer nadruk wil leggen op de camera’s van zijn Nokia-toestellen. Een paar weken geleden kocht het bedrijf het PureView-merk van Microsoft. Dat merk werd gebruikt voor de camera’s met zeer veel megapixels die Microsoft in zijn toestellen stopte.

Smartphonemakers kiezen er steeds vaker voor om meerdere lenzen op een smartphone te gebruiken. De meeste vlaggenschepen hebben inmiddels minimaal twee camera’s achterop.

Huawei onthulde dit jaar een toestel met drie lenzen. Een LG-telefoon wordt vermoedelijk voorzien van twee camera’s voorop en drie aan de achterkant.
Dit alles om met kleine lenzen steeds betere kwaliteitsfotos te maken.

Bron: www.nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.