Tips en trucs bij aanschaf van een powerbank

Tips en trucs bij aanschaf van een powerbank

Een powerbank kopen is de ideale oplossing voor mensen die van huis of onderweg zijn, maar toch productief moeten zijn. Het is een alternatieve oplader of accu voor telefoon, tablet of een ander apparaat. Te gebruiken via een USB-aansluiting als externe batterij. Een perfecte mobiele oplader waardoor je onderweg altijd gebruik kunt maken van je apparaten.

Oplaadcapaciteit belangrijk uitgangspunt bij kiezen powerbank

De powerbank is de ideale oplossing voor wanneer je geen lader voor handen hebt. Een handig apparaat dat in veel modellen en types verkrijgbaar is. Wanneer je overgaat tot een powerbank kopen moet je kijken waarvoor je deze wil gebruiken. Wanneer je dit weet kijk je als eerste naar de oplaadcapaciteit van deze externe batterij. Erg belangrijk, wat ook geldt voor het soort aansluiting waarmee je, je apparaat koppelt aan de powerbank. Wanneer je geen geschikte aansluiting kan vinden, dan bieden verlooppluggen en andere kabels een tussentijdse oplossing. Tenslotte zijn de extra’s en andere accessoires nog belangrijk die je aan je powerbank wil toevoegen. Er zijn diverse types verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld een solar powerbank.

Ruim en breed assortiment aan powerbank modellen

Het belangrijkste van deze mobiele oplader is de capaciteit. Je wil immers wel lang met je mobiele apparaat bezig kunnen zijn en deze moet niet binnen luttele minuten uitvallen. De capaciteit van de powerbank is afhankelijk van het model. Deze wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Hoe grote de capaciteit is des te meer stroom kan er door de powerbank worden opgeslagen. Grotere opladers beschikken meestal ook over meerdere aansluitingen, wat het mogelijk maakt om meerdere apparaten tegelijk op te laden. Wanneer je een smartphone wilt opladen dan is het verstandiger om te kiezen voor de kleinere modellen. Deze is eenvoudig mee te nemen in de broekzak en zit daarmee ook niet in de weg. Kan bijvoorbeeld handig zijn als je op een festival staat. Zo heb je geen vast oplaadpunt nodig en kan je gedurende het festival gebruik maken van het mobiele oplaadpunt. Wanneer je bijvoorbeeld een langere tijd weggaat en geen vast oplaadpunt in de buurt hebt, dan kies je voor een grote powerbank. Je hebt nu veel meer capaciteit nodig dan wanneer je voor een korte periode weg bent. Ook aan grote modellen is er een ruime keuze, zodat je altijd de perfecte variant kunt kopen.

Telefoon direct in gebruik met juiste USB aansluiting

Bij een powerbank kopen is naast de capaciteit ook de aansluiting belangrijk. Door middel van een micro USB kabel sluit je de powerbank aan. Door de USB kabel aan de powerbank te bevestigen kan je direct je telefoon gebruiken. Het assortiment heeft niet alleen micro USB apparaten te bieden, maar ook versies die voorzien zijn van een mini USB aansluiting. De smartphone heeft een standaard female aansluiting, hier plug je de USB connector in. Wanneer je een externe batterij gaat kopen is het van wezenlijk belang dat beide aansluitingen overeenkomen. Goede aansluiting gevonden? Inpluggen en opladen dan maar.

Kies voor een solar powerbank

Veel powerbanks in het assortiment zijn uitgerust met extra’s zoals een telefoonsteun. Een aantal modellen hebben speciale toevoegingen. Wat te denken van het model dat een bluetooth luidspreker als toevoeging heeft. Zo kun je muziek afspelen terwijl je, je telefoon aan het opladen bent. Als je op de camping staat is het handig om een zaklamp bij de hand te hebben en ook deze modellen zijn in het zeer brede assortiment te vinden. Of heb je liever een solar powerbank? Deze zijn voorzien van een eigen stroomvoorziening. De solar powerbank bevat een collector voor zonne-energie. Bij de powerbank vind je zonnepaneeltjes. Handig als je lange tijd niet in de buurt komt van een andere stroomvoorziening. Wil je graag opvallen met je powerbank, kies dan voor een design in de vorm van een frisdrankblikje.

Vraag om deskundig advies bij powerbank kopen

Niet elke powerbank werkt bij jouw smartphone ondanks de beperking aan aansluitmogelijkheden. Vaak weet jezelf niet hoe krachtig je accu van de smartphone of tablet is. Handig is dit om te raadplegen met een lijst waarop de beschikbare capaciteit staat van de desbetreffende smartphone of tablet. Hou er rekening mee dat de capaciteit niet gelijk staat aan de gebruiksduur. Dit is afhankelijk van processor, software en schermgrootte. Zelf met behulp van je eigen instellingen heb je de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je de accuduur vergroot of verkleint. In het zeer ruime en uitgebreide assortiment kun je altijd vinden naar waar jij op zoek bent. Natuurlijk kun je ook altijd advies inwinnen bij het kopen van een powerbank. Wanneer je er niet uitkomt of graag meer informatie wil, dan is er altijd de mogelijkheid om hierover vrijblijvend contact op te nemen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.