Smartphonemarkt blijft groeien in eerste kwartaal 2017

Smartphonemarkt blijft groeien in eerste kwartaal 2017

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn in totaal 347,4 miljoen smartphones verscheept. Dat is meer dan verwacht.
In de eerste drie maanden van 2017 verscheepten smartphonemakers wereldwijd 4,3 procent meer smartphones dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt marktonderzoeker IDC, dat een lagere groei (3,6 procent) voorspelde. Het aantal verscheepte smartphones trekt weer aan, nadat de groei op de markt vorig jaar stagneerde.

Samsung blijft de mondiale leider op de smartphonemarkt met een aandeel van 22,8 procent, al groeide het aantal verscheepte telefoons niet vergeleken met vorig jaar. Vooral de afgeprijsde Galaxy S7 en S7 Edge droegen bij aan het succes van Samsung in het kwartaal voorafgaand aan de verschijning van de nieuwe Galaxy S8 en S8+. Ook goedkopere modellen van Samsung, zoals de J-serie en A-serie, deden het volgens IDC goed.

Apple volgt na Samsung met 14,9 procent marktaandeel. Het bedrijf van Tim Cook verscheepte het afgelopen kwartaal 0,8 procent meer smartphones dan in dezelfde periode vorig jaar, in totaal 51,6 miljoen.

Chinese merken

De top 5 wordt verder aangevuld met de Chinese merken Huawei, OPPO en Vivo. Smartphones van deze merken werden flink meer verscheept dan een jaar eerder. Huawei verscheepte 34,2 miljoen telefoons, 21,7 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2016.

Oppo verscheepte er 25,6 miljoen, wat bijna 30 procent meer is dan vorig jaar. Vivo steeg 23,6 procent met in totaal 18,1 miljoen verscheepte smartphones.

Er werden ook nog 138,7 miljoen toestellen van andere merken verscheept. Dat is 1 procent minder dan de 140 miljoen smartphones in het eerste kwartaal van 2016.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.