Smartphonecamera

Wanneer je een smartphone vooral gebruikt voor fotografie kun je het beste een mobiel kopen met een goede camera. Helaas is niet elke optie die op de markt is, geschikt om goede foto’s mee te maken. Vaak wordt er een onderdeel uitgekozen waar een telefoon uitspringt en op andere opties wordt al snel een budget gelegd. Toch worden de telefoons steeds beter en merk je dat de camerakwaliteit ook elk jaar weer stijgt. Maar wat zijn op dit moment de beste opties om uit te kiezen? Hieronder beschrijven we er 3!

Iphone 11 Pro

Op de eerste plaats staat de Iphone 11 Pro. Deze smartphone is perfect voor fotografie. Het heeft een 12 MP camera en een zeer goede nachtmodus. Hierdoor kun je zowel overdag als in de nacht goede foto’s maken zonder dat er teveel ruis zichtbaar is. Met een opslag van 64, 256 of 512 GB kun je zonder problemen foto’s blijven schieten. Een nadeel aan deze telefoon is dat je niet zelf je instellingen kunt aanpassen. Het kan zijn dat dit later nog wel aan de software wordt toegevoegd, maar voor nu moet je het helaas zoveel mogelijk met de automatische stand doen. Ook de prijs is een groot minpunt zeker aangezien de details er af en toe ook niet uitspringen.

Huawei P30 Pro

Hoewel de Huawei vaak slecht in het nieuws staat, is de camera en auto modus van deze smartphone zeer geschikt voor fotografie. Het heeft een fantastische zoomfunctie en maar liefst 40 MP op de hoofdcamera. Hierdoor creëert het diepte en kwaliteit die niet te evenaren is met goedkopere modellen. Ook de prijs is een stuk beter dan het voorgaande model. Een nadeel van de Huawei P30 Pro is dat de kleuren af en toe te verzadigd zijn. Daarnaast zijn niet alle camera’s even consequent waardoor je soms verwacht om een goede foto te schieten maar dat het tegendeel waar blijkt te zijn.

Samsung Galaxy S10 Plus

Ben je meer een Samsung liefhebber? Ook dan wordt je niet in de steek gelaten! Met de Galaxy S10 Plus krijg je een camera van 12 MP en een goede nachtmodus. Door de verschillende camera’s heen zijn de kleuren hetzelfde. Daarnaast heeft het een speciale techniek met betrekking tot de opening van de lens. Met al deze mogelijkheden en technieken maakt het een verbluffende foto zonder dat jij al te veel moeite hoeft te doen. Uiteraard zijn er ook bij dit model weer een aantal nadelen. Zo kun je niet manueel aanpassingen doen en is detail wat lager dan bijvoorbeeld de Huawei P30 pro. Daarnaast is ook deze optie erg prijzig en moet je zelf de keuze maken of je dit voor een goed merk over hebt.

Conclusie beste smartphone camera

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende opties met daaraan ook variabele prijskaarten. De camera’s zijn allemaal heel goed en kunnen over het algemeen altijd mooie foto’s maken. Wel is het goed om naar je eigen voorwaarden te kijken en je af te vragen wat voor foto’s je het meeste schiet. Schiet je voornamelijk in het donker? Dan is het beter om een smartphone te kiezen die goede resultaten in de nacht geeft. Ben je echt op zoek naar een goedkope optie met veel mogelijkheden? Dan kom je al snel weer op de Huawei uit. Welke optie je ook neemt, met één van deze 3 smartphones zal de kwaliteit van je foto’s zeker weten verbeteren.

Kun je niet genoeg krijgen van fotograferen en wil je weten hoe je je kwaliteit nog meer kunt verbeteren? In het artikel smartphone fotografie wordt er uitgelegd hoe je met een mobiel het beste kunt fotograferen. Door deze tips en trucs toe te passen zul je al snel merken dat de kwaliteit van jouw foto’s omhoog schiet. Combineer dit samen met een goede smartphone en je weet zeker dat je ook dit jaar weer klaar bent voor het maken van leuke foto’s.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.