Is je smartphone besturingssysteem up-to-date?

Is je smartphone besturingssysteem up-to-date?

Iedere smartphone draait op een besturingssysteem. Het zorgt ervoor dat de hardware gekoppeld wordt aan de apps zodat taken uitgevoerd kunnen worden. Er zijn drie besturingssystemen die de smartphone markt domineren. Dit zijn iOS op Apple telefoons, Android van Google en Windows Phone van Microsoft. Van deze drie zijn iOS en Android veruit het meest populair en neemt de populariteit van Windows Phone snel af. De keuze voor een besturingssysteem ligt meestal niet in de snelheid of betrouwbaarheid. De besturingssystemen zijn allen gebruiksvriendelijk, snel en betrouwbaar. De keuze ligt meer in de persoonlijke voorkeur voor het uiterlijk, gebruik, welke apps te gebruiken zijn en welke hardware je wilt.

Besturingssysteem up-to-date houden

Het is voor verschillende redenen belangrijk om het besturingssysteem van de smartphone up-to-date te houden. Door steeds de nieuwe versie van het besturingssysteem te installeren is de smartphone continu uitgerust met de meest recente veiligheidsmaatregelen. Dit vergroot de veiligheid en bescherming van de mobiele telefoon. Een update kan draadloos gedownload worden. Het is niet meer nodig om de smartphone met een computer of laptop te verbinden om de laatste versie te downloaden. De update kan eenvoudig gedownload worden via het mobiele netwerk of met een Wi-Fi verbinding.

Waarom updaten met WiFi?

Het is verstandig om de update te downloaden met een Wi-Fi verbinding. Dit zorgt ervoor dat de MB’s niet van de databundel af gaan aangezien het aardig wat MB’s kunnen zijn die anders van de databundel af gaan. De meeste smartphones zijn er standaard op ingesteld om de software update alleen automatisch te downloaden via een Wi-Fi verbinding. De software update kan na het downloaden eenvoudig geïnstalleerd worden. Er wordt een melding getoond dat de software update gedownload is en geïnstalleerd kan worden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.