iPad-hoes laat toetsen uit scherm omhoog rijzen

iPad-hoes laat toetsen uit scherm omhoog rijzen

iPad-hoes Phorm kan toetsen fysiek uit het scherm laten oprijzen als gebruikers iets willen typen. De hoes is na jaren ontwikkeling klaar voor verkoop.
iPad-hoes Phorm van het bedrijf Tactus is in januari 2014 al officieel aangekondigd tijdens gadgetbeurs CES. De hoes was toen al een tijd in ontwikkeling, nu is de eerste versie klaar voor verkoop.

Phorm legt een transparante laag over het scherm van een iPad mini, waar vloeistof op micrometerschaal in verwerkt zit. In neutrale stand is daarvan niks te zien, en is het scherm plat en transparant.

Zetten gebruikers echter de schakelaar achterop de hoes om, wordt de vloeistof via minuscule kanaaltjes naar bubbeltjes geduwd, die uit het scherm omhoog komen. De bubbels zitten verschijnen boven de aanraaktoetsen van de iPad, welke op deze manier makkelijker blind te vinden zouden moeten zijn.

De bubbels zijn volgens ontwikkelaar Tactus niet in te drukken, maar fungeren als gids naar de normaal niet voelbare toetsen. Voordeel is dat de hoes met een fysieke schuif werkt, hierdoor zijn batterijen niet nodig.

De Phorm iPad-mini-hoes is vooralsnog alleen in de VS vooruit te bestellen, voor een prijs van 99 dollar en een levering in de zomer. Tactus wil ook snel Phorm-hoezen voor de iPhone 6 Plus en iPad Air 2 op de markt brengen. Op termijn wil het bedrijf zijn technologie ook in tablets en telefoons inbouwen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.