Innovatie in telecom

Innovatie in telecom

Wat is innovatieDe telecom wereld staat bekend om haar snelle innovaties. In deze branche is innovatie enorm belangrijk aangezien het de enige manier is om de concurrentie voor te blijven. De innovaties lopen uiteen van nieuwe telefoons zoals smartphones, maar ook nieuwe netwerken. Dit artikel bespreekt de twee grootste innovaties van de afgelopen jaren en wat ons nog te wachten staat m.b.t. telecom.

Innovatie in telefoons

Kun je het je nog voorstellen, zo’n 15 jaar geleden hadden we met z’n allen nog nooit gehoord van smartphones, Facebook en Whatsapp. De smartphone is misschien wel de grootste innovatie van de afgelopen jaren. Hoewel de eerste smartphone al uit 1992 (!) stamt is het pas echt groot geworden met de introductie van de iPhone van Apple. Doordat een smartphone betaalbaar en gemakkelijk te behandelen werd, kon de uitvinding uitgroeien tot een echte innovatie.

Netwerk innovatie

Nog niet zolang geleden is op grote schaal het 4G netwerk gelanceerd door verschillende aanbieders. Via dit netwerk is het mogelijk om nóg sneller te downloaden en te uploaden. Ook de netwerken worden steeds verbeterd en vernieuwd. Tientallen jaren geleden was internet op je smartphone nog ondenkbaar, maar volgens het laatste nieuws wordt er alweer getest met het 5G netwerk. Wanneer dit netwerk beschikbaar is voor de gewone consument in Nederland is nog onduidelijk.

Toekomstige innovaties in de telecom

Misschien niet geheel toekomstmuziek, maar de virtual realitiy heeft zijn intrede gedaan in de telecom branche. Tegenwoordig kun je bij veel toestellen een virtual reality bril krijgen om zo de ervaring levens echt te maken. Een andere innovatie zijn de zogenaamde ‘wearables’, dit zijn gadgets zoals een elektronisch horloge die in contact staat met je telefoon. De verwachting is dat dit veel groter gaat worden en de functionaliteiten in de toekomst enorm zullen worden uitgebreid. Een veel besproken (mogelijke) uitvinding zijn de hologrammen. Deze innovatie zal nog wel even op zich laten wachten, maar gedacht wordt dat dit over een tiental jaren de realiteit moet zijn.. Bellen en de desbetreffende persoon ook zien. Dat wordt nog wat voor Skype..

Geïnteresseerd in Innovatie? Bezoek dan Innovatie-Site.nl – Innovatie Site is dé informatieve website over innovatie. Alle aspecten van innovatie worden besproken, denk bijvoorbeeld aan open innovatie, business model innovatie maar ook creativiteit. Aan de hand van begrijpelijke artikelen met veel voorbeelden wordt duidelijk wat innovatie is en hoe het gestimuleerd kan worden. Naast informatieve artikelen over innovatie zijn er ook een aantal cases waarin grote organisaties zoals Wikipedia en WordPress onder de loep worden genomen en gekeken wordt hoe zij met innovatie bezig zijn en in welke mate zij innovatief zijn.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.