In april wordt de Huawei P8 verwacht

Zeer binnenkort komt Huawei met de opvolger van de Huawei Ascend P7. Het nieuwe toestel kan wel eens de verrassing van het jaar worden. De laatste jaren is de Chinese smartphone maker flink aan de weg aan het timmeren in Europa en de nadruk bij het nieuwe vlaggenschip zal op de accuduur komen te liggen.

Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona heeft Huawei alleen de Watch aangekondigd, terwijl men er ook op had gehoopt dat er een nieuw vlaggenschip onthuld zou gaan worden. Het namelijk al enige tijd geleden dat de Ascend P7 op de planken kwam te liggen. Er was helaas geen nieuws te melden over de Huawei Ascend P8 tijdens het MWC, maar nu is er toch een nieuwtje te melden met betrekking tot het aankomend vlaggenschip.

Volgens de laatste geruchten schrapt Huawei namelijk de naam ‘Ascend’ en gaat het toestel de naam krijgen Huawei P8. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen, want het vlaggenschip van Chinese makelij krijgt krachtige hardware en een uitermate krachtige batterij. De voorgaande high-end smartphones van Huawei werden in Nederland ontzettend goed ontvangen. De Ascend P6 gooide hoge ogen met het design wat ongelooflijk dun was en de Ascend P7 kreeg wederom naam en faam vanwege de indrukwekkende prestaties en het design. Al werd het design vaak gelinkt aan dat van de iPhone.

Naar verluid komt Huawei in april van dit jaar met de Huawei P8. Het toestel zal wederom een strak vormgegeven design krijgen en krachtige specificaties. De nadruk bij het nieuwe vlaggenschip ligt op de accuduur en dat komt ten goede aan het gebruik van de smartphone. Hoogstwaarschijnlijk is het ook mogelijk om de Huawei P8 draadloos op te laden, maar dit is allerminst zeker. Het toestel zal vanaf de fabriek draaien op Android 5.0 Lollipop met daarover heen de allernieuwste versie van Huawei’s eigen Emotion UI.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.