Hoeveel data verbruik ik?

Hoeveel data verbruik ik?

Ben je alweer over de limiet van de databundel gegaan? Of ben je van plan om een nieuw abonnement af te sluiten? Dan wil je weten hoeveel data je gemiddeld per maand verbruikt. Mobiel internet wordt afgerekend in MB, de afkorting voor megabyte. Hoeveel MB iemand verbruikt hangt grotendeels af van hoe iemand de smartphone gebruikt. Een gebruiker die urenlang video’s op YouTube afspeelt verbruikt veel meer dan iemand die alleen actief is op Whatsapp en e-mail leest. Het verbruik kan berekend worden met een online calculator maar aan de hand van de volgende uitleg krijg je een idee van hoeveel data je nodig hebt.

De kleine gebruiker

De kleine gebruiker is de persoon die bijna alleen maar gebruik maakt van internet via een WiFi verbinding. Aangezien de data via deze verbinding niet via het mobiele netwerk verloopt wordt de databundel niet aangesproken. Als de persoon buitenshuis is dan maakt deze niet veel gebruik van internet; vrijwel alleen Whatsapp, soms een e-mail en soms even social media bekijken. Als je in deze categorie valt dan is het mogelijk dat je aan 500MB per maand al genoeg hebt.

De gemiddelde gebruiker

De gemiddelde gebruiker van mobiel internet gebruikt verschillende apps per dag. Hoewel dit het grootste deel via een Wifi verbinding verloopt wordt er buitenshuis nog aardig wat data verbruikt. De persoon bekijkt geregeld social media updates met afbeeldingen, controleert e-mails met bijlagen en bekijkt soms een aantal video’s. Als je in deze categorie valt dan wordt een databundel van 1GB tot 2,5GB aangeraden.

De grootgebruiker

De grootgebruikers van MB’s via het mobiele netwerk eist veel van de internetverbinding. Dit is de gebruiker die voor langere periodes muziek streamt met Spotify, video’s bekijkt in de trein of op het werk, verschillende apps gebruikt en hiernaast actief is op social media. Een groot deel van het verbruik vindt plaats als er geen verbinding is met een WiFi verbinding. Als je in deze categorie valt dan heb je een databundel van 4GB of meer nodig. Mogelijk dat een onbeperkt internet databundel een goede optie is.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.