Hoe Werkt een Sim-onlybonnement?

Hoe Werkt een Sim-onlybonnement?

De meeste mensen hebben een abonnement voor hun mobiele telefoon. Bij Youfone, evenals bij vele andere telecomproviders, kun je zo een mobieltje met een simkaart halen. Maar wist je dat er tussen die mobiele abonnementen ook een verschil zit? Zo zijn er bijvoorbeeld abonnementen met en zonder mobiel. De laatste noemen we ook wel een sim-onlyabonnement. Maar wat is dit nou precies voor abonnement? Wat kun je er allemaal mee? En wat zijn nou eigenlijk de voordelen voor jou als gebruiker van een mobiele telefoon als je besluit zo’n sim-onlyabonnement af te sluiten? Daarover willen wij je graag informeren. Lees dus verder voor wat informatie over dit abonnement.

Een sim-onlyabonnement is een abonnement dat je afsluit voor je mobiele telefoon. het is eigenlijk precies hetzelfde als ieder ander abonnement. Je krijgt een simkaart en wordt daarmee aangesloten op een telecomprovider die diensten aanbiedt voor mobiele telefoons, smartphones en GSM’s. Via deze simkaart kun je dan gebruik maken van de internetdata, belminuten en sms’jes die jouw telecomprovider voor de prijs van jouw abonnement aanbiedt. Het enige verschil met andere abonnementen is dat er bij het abonnement geen mobiele telefoon inbegrepen zit. Je sluit het abonnement meestal dan ook niet voor een jaar of twee jaar af, maar kunt het iedere maand opzeggen.

Wat Kun Je Met een Sim-onlyabonnement?

Zoals je misschien uit het voorgaande hebt kunnen opmaken kun je met een sim-onlyabonnement eigenlijk hetzelfde als met ieder ander abonnement. Je kunt ermee bellen, sms’en en op internet. Je merkt dus eigenlijk helemaal niet dat je een sim-onlyabonnement hebt. Het enige waaraan je het merkt is dat de prijs meestal goedkoper is.

De Voordelen van een Sim-onlyabonnement

Een sim-onlyabonnement heeft best een aantal voordelen. Zo is een abonnement met alleen een simkaart vaak goedkoper dan eentje waarbij een nieuwe telefoon bij de maandlasten inbegrepen zit. Je bent dus per maand goedkoper uit als je huidige mobiel nog prima een tijd mee kan gaan. Ook zit je niet vast aan een contract van één of zelfs twee jaar maar kun je het maandelijks opzeggen zonder een echte opzegtermijn. En omdat je geen toestel hoeft af te betalen zetten ze het contract ook niet als een lening weg.

Zijn Er Ook Nadelen?

Het nadeel is dat je zelf je mobiele telefoon moet regelen. Die krijg je er namelijk niet bij. Je moet dus ook zelf oppassen dat er wel garantie zit bij de smartphone die je krijgt en wanneer die afloopt omdat je dat niet makkelijk aan je abonnement kunt aflezen en het ook niet in je contract zal staan. Mocht er dus iets met je mobiele telefoon aan de hand zijn, dan kun je niet bij de telefoonwinkel terecht waar je jouw sim-onlyabonnement hebt gekocht tenzij dit toevallig ook de plek is waar je mobiel vandaan komt. En er is altijd de kans dat je mobiel niet meer te redden is en, als het net buiten de garantie valt, je het volle bedrag van een nieuwe telefoon in één keer moet betalen in plaats van een maandelijks bedrag dat je toch iets minder voelt in je portemonnee.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.