Hoe bescherm je pasjes tegen skimmen?

De laatste jaren stelen criminelen steeds vaker geld van consumenten op een zeer eenvoudige wijze. Zo maken ze veel gebruik van de magneetstrip van een pas van jou als consument, door deze magneetstrip te kopiƫren. Met de opkomst van contactloos betalen is het skimmen de afgelopen jaren flink toegenomen.


Maak gebruik van Apple Pay

De opkomt van Apple Pay houdt skimmers tegenwoordig buiten de deur. Doordat je met Apple Pay niet meer te maken hebt met een fysiek pasje, krijgen skimmers niet de mogelijkheid om met een betaalautomaat langs je portemonnee te gaan. Het is dan echter wel van belang dat jij je pinpasje niet in broekzak of portemonnee laat, maar deze thuis achterlaat. Veel klanten van de ING zijn al volledig overgestapt op Apple Pay. De overige grote banken (o.a. Rabobank, SNS, ABN Amro) verwachten eind 2019 volledig online te zijn met Apple Pay.


Kies voor een Pasjeshouder

Ook met een RFID-Pasjeshouder houdt je skimmers op afstand. Veel mensen kunnen er nog niet aan wennen om het pinpasje op je mobiele telefoon te hebben en hebben het liefst een portemonnee of pasjeshouder in hun broekzak. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een anti-skim Pasjeshouder. Deze zorgt ervoor dat de pasjes worden beschermd tegen een skimmer die met een apparaatje langs je broekzak of tas heen wilt.


Aanbod van pasjeshouders

Het aanbod op het internet met betrekking tot pasjeshouders is enorm. Er zijn vele websites die pasjeshouders aanbieden. De grootste collectie aan pasjeshouders vind je bij Pasjeshouder.nl. Ook Bol.com verkoopt verschillende soorten pasjeshouders die je pasjes beveiligen tegen skimmers. We raden je echter eerst aan om de specificaties te bekijken van de verschillende soorten pasjeshouders, alvorens je overgaat tot aankoop van een product. Zo weet je tenminste dat je kiest voor een pasjeshouder met de juiste bescherming tegen het juiste tarief!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.