Glasvezel internet

Het Nederlandse telefoonnetwerk

Wie kent het niet, de oude KPN (voorheen PTT) aansluiting in de meterkast of de woonkamer, de ouderwets dure telefoon tikken en de (te) dure telefoonrekening vooral na iets te vaak kletsen met je vrienden of familie.. Gelukkig is er een nieuwe tijd aangebroken!
Steeds meer mensen stappen over van een “ouderwetse KPN aansluiting” naar telefoneren via de modem. Vast telefoon word tegenwoordig geleverd via de zelfde aansluiting als het internet (alles in 1). Waar tot voorkort KPN, ADSL en toen kabel de “standaard” waren is er sinds kort een nieuwe revolutie in de telecom en netwerksector: Glasvezel!

Nederlands glasvezelnetwerk

Het glasvezelnetwerk maakt gebruik van dunne, sterke draden van glas, glasvezelkabels. Deze kabels kunnen over grote afstanden razendsnel signalen versturen die te gebruiken zijn voor telefonie maar ook internet en televisie. Voorheen ging dit via het telefoonnetwerk, ADSL en de televisiekabel in de grond, maar op steeds meer plaatsen wordt vandaag de dag glasvezel aangelegd. Hiermee is glasvezel het modernste netwerk van Nederland.
Vorig jaar waren al ruim 2,1 miljoen Nederlandse huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk, misschien hoor jij daar al wel bij. Welke voordelen heeft het glasvezel netwerk voor jou?

Glashelder

Een leuke woordspeling maar het is echt waar; telefoneren via glasvezel geeft glashelder geluid! De digitale glasvezelverbinding is namelijk kraak- en ruis-vrij . Behalve deze kwalitatieve telefoonverbinding is bellen via glasvezel meestal stukken goedkoper dan bellen via het oude telefoonnetwerk. Zo is telefoneren met een alles in 1 combinatie pakket vaak gratis naar vaste en mobiele telefoons. Dit is wel afhankelijk van de provideraanbieding.

Super snel internet via glasvezel

Behalve de vele positieve eigenschappen die glasvezel bied ten behoeve van het bellen heeft het meer voordelen. Zo zijn met de afname van een alles in één pakket alle netwerkdiensten stukke voordeliger dan wanneer je vaste telefoon, internet en televisie los zou afnemen bij verschillende netwerk providers. Er zijn diverse service providers welke een combi bundel aanbieden zodat jij kunt genieten van een loepzuivere telefoonverbinding en daarnaast ook gebruik kunt maken van de andere netwerkdiensten.
Zo is het internet via glasvezel extra snel, snelheden tot 500 Mb/s zijn zelfs normaal. Glasvezel kan deze hoge snelheid aan doordat de informatie razendsnel via de kabels verstuurd wordt. Op dit moment kan het glasvezelinternet in Nederland snelheden tot wel tot 1 GB per seconde halen. De maximaal mogelijke snelheid is daarmee nog niet eens gehaald.

Glasvezelinternet thuis

Daarnaast is het netwerk voorbereid op een steeds groter internetverbruik. Het gebruik van internet blijft immers nog steeds groeien. Steeds meer mensen maken gebruik van internet om in contact te blijven met hun vrienden en familie via Social Media, om series te kijken of thuis te werken. Een voordeel van internet via glasvezel is dat de snelheid niet wordt gestoord door externe factoren. Elk aangesloten huishouden heeft namelijk zijn eigen lijn. Dit heeft als voordeel dat het signaal snel en betrouwbaar is. Alle apparaten in huis kunnen tegelijk gebruik maken van het internet zonder dat dit effect heeft op de internetsnelheid. Voor glasvezel internet geldt daarnaast dat de snelheid van het uploaden even snel werkt als de snelheid waarmee je kunt downloaden. Je kunt dus met dezelfde snelheid foto’s op internet zetten als dat je die nieuwe clip van je favoriete artiest streamt.
allesin1vergelijken

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.