Dunbevolkte gebieden beter bereikbaar na investeringen KPN

Dunbevolkte gebieden beter bereikbaar na investeringen KPN

Telecombedrijf KPN investeert de komende jaren tientallen miljoenen euro’s in het beter bereikbaar maken van het netwerk.
Dat meldt het telecombedrijf dinsdag. Onder meer door de inzet van nieuwe technieken en het opstellen van extra masten worden de komende jaren honderden knelpunten in vaak dunbevolkte gebieden aangepakt.

KPN zette in eerste instantie in op de verbetering van dekking in gebieden vanaf 1500 inwoners, maar deze grens wordt nu verlaagd. Dat betekent vooral dat gebieden in Overijssel, Drenthe en Limburg, en dan met name de grensgebieden, beter bereikbaar worden. Maar ook betreffende locaties in Noord-Holland en Noord-Brabant, zoals de Bommelerwaard, zullen worden aangepakt.

Extra masten en frequenties

Enerzijds gaat KPN vanuit bestaande masten werken met de lagere 800 Mhz en 900 Mhz-banden. Die frequenties hebben een groter bereik, en moeten vooral dekking bij bellen, maar ook bij mobiel internetten verbeteren. Anderzijds zullen extra masten worden bijgeplaatst, al zal daarvoor eerst een vergunningentraject moeten worden doorlopen.

Volgens Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN, valt de aanpassing met betrekking tot frequenties eenvoudig te realiseren. ”Voor het plaatsen van nieuwe masten zijn we echter afhankelijk van andere partijen en bestaan er ook de nodige wetten en regels. Dus die procedures kunnen even duren”, zo zei hij in een toelichting.

Het netwerk van KPN heeft in Nederland een bereik van meer dan 99 procent, aldus het telecombedrijf. Hoewel de verbeteringen het bereik verder zullen verbeteren, is een dekking van 100 procent volgens Groote ”een utopie”.

KPN verwacht in de komende 3,5 jaar de verbeteringen in de dunbevolkte gebieden door te voeren.

Bron nu.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.