Wifi signaal van de voordeur tot de achterdeur!

Wifi signaal van de voordeur tot de achterdeur!

Wist je dat 90% van Nederlanders elke dag online gaat? Je e-mail bekijken, spelletjes spelen, online shoppen, belastingen invullen en ga zo maar door. Internet is kortom niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar liefst 94,8% van Nederlandse huishoudens heeft thuis internet. Natuurlijk verwacht je dan ook een goede, snelle verbinding. Zit jij met bepaalde plaatsen in huis waar je draadloze verbinding niet optimaal is? Dan biedt een wifi versterker de oplossing! Een wifi versterker versterkt je wifi signaal waardoor je in het hele huis kan genieten van een degelijke wifi verbinding.

Je internetsnelheid verbeteren met een wifi versterker

Een nieuwe internetrouter kan al enkele problemen oplossen. Toestellen met draadloze snelheden van 450 Mbps tot 900 Mbps zorgen voor de beste internetverbinding. Hoe dichter de router bij je computer staat, hoe beter. Blijf ook uit de buurt van elektriciteitskasten, want die kunnen je verbinding verstoren.

Verder kun je een wifi versterker installeren. Er bestaan verschillende soorten wifi versterkers. De meest eenvoudige en goedkope is de wifi repeater. Dit kleine toestelletje is erg gemakkelijk aan te sluiten: steek het in het stopcontact, vul je wachtwoord in en klaar! Wat een repeater doet is je draadloos signaal oppikken en verder uitzenden, dus je plaatst deze het beste niet te ver van je internetrouter. Deze versie van wifi versterker is erg handig om snel je bereik te vergroten, maar het kan je internet wel trager maken.

Welk type wifi versterker is er nog meer? De nieuwste innovatie op gebied van wifi versterkers is de powerline adapter. Hiervoor heb je twee toestelletjes nodig. Het eerste toestel koppel je met een internetkabel aan je router en steek je ook in het stopcontact. Je kan het tweede toestel op elk ander stopcontact in huis aansluiten om daar je wifi verbinding op te zetten. Een wifi versterker die doet wat de naam al aangeeft: je internet blijft door de wifi versterker even snel als je centrale router.

Als je wel snel internet nodig hebt maar er niet te veel voor wil betalen, dan is een wifi versterker in de vorm van een access point een oplossing. Deze wifi versterker is minder gemakkelijk om te installeren want het moet met een netwerkkabel verbonden worden aan je router. Je bent dus niet vrij om te kiezen waar je deze wil zetten. Het grootste voordeel is wel dat het niets afdoet aan de snelheid van je internet, net zoals een powerline adapter. Sterker nog: deze wifi versterker kan je wifi verbinding zelfs een boost geven!

Het omgekeerde van een acces point is een wifi bridge. Omgekeerd, omdat je ene wifi versterker gaat verbinden met een draadloos netwerk om uiteindelijk via de kabel internet uit te zenden. Dit type wifi versterker wordt vooral gebruikt om apparaten die een netwerkkabel nodig hebben toch aan te sluiten op draadloos internet. Daarnaast kan je met een bridge ook een verbinding maken tussen twee verschillende locaties.

Welke wifi versterker past het best bij jou?

Een wifi repeater is de beste keuze als je niet veel geld wil uitgeven aan en wifi versterker en snelheid niet het belangrijkste is. Wanneer een snelle wifi verbinding écht niet van groot belang is, is een wifi repeater voldoende. Zoek het midden tussen je router en de plaats waar je internet wil, en sluit daar je wifi repeater aan. Een simpele, snelle en goedkope wifi versterker.

De powerline adapter is de duurste variant bij een wifi versterker, maar ook de meest flexibele. Je kan de tweede adapter namelijk overal in huis in een stopcontact steken, met telkens hetzelfde resultaat. Bovendien heeft de tweede adapter vaak ook één of meerdere ingangen voor een internetkabel. Je kan dus met een powerline adapter ook internet via de kabel krijgen als je niet via wifi wil of kan werken. Een zeer flexibele wifi versterker kortom.

De volgende mogelijkheid is het access point dat je met een kabel moet verbinden aan je router. Qua plaatsing ben je hier dus beperkt, aangezien je wifi versterker fysiek verbonden moet blijven met je internetrouter. Als je echter gemakkelijk kan boren in de muren of het plafond, is dit geen enkel probleem. Is snelheid voor jou het belangrijkste? Dan is dit hoe dan ook de beste optie.

Tot slot komen we bij de wifi bridge. Stel dat je draadloos wil printen, maar je hebt een printer die via een netwerkkabel werkt, dan heb je een wifi bridge nodig. Installeer de bridge aan je printer en vanaf dan kan je vanaf elke computer via je wifi toch draadloos printen. De tweede situatie waar er vaak een wifi bridge wordt gebruikt, is om verbinding te maken tussen twee verschillende locaties als je bijvoorbeeld een dagje thuis wil werken. Dat kan, maar je wil wel verbonden blijven met het professionele netwerk. Natuurlijk kan je deze verschillende wifi versterkers ook combineren. Als snelheid en een optimale kwaliteit van je wifi verbinding voor jou van levensbelang zijn én als je bereid bent om ervoor te betalen wanneer je een wifi versterker nodig hebt, dan is een combinatie van een powerline adapter en een access point ideaal. Met de powerline adapter bepaal jij waar in huis je je internet wil. Daar sluit je dan een access point op aan zodat je wifi nogmaals versterkt wordt.

Conclusie: analyseer wat jij nodig hebt!

Je internetrouter is in orde, maar toch is je internet traag dus ben je op zoek naar een wifi versterker. Maak voor jezelf uit wat voor jou het belangrijkste is: snelheid, toegankelijkheid, verplaatsbaarheid, prijs, kwaliteit? Wil je goedkoop wifi en hoeft het geen snelle verbinding zijn? Dan is de wifi repeater wat je zoekt. Als flexibiliteit en een goede verbinding belangrijk zijn, betaal je iets meer voor een powerline adapter. Een access point is ideaal als de snelheid het allerbelangrijkste is en je gerust internetkabels kan trekken door de muur en/of het plafond. Voor verbindingen over lange afstanden heb je een wifi bridge nodig. Die kan je ook gebruiken om apparaten die je niet draadloos kan besturen, toch via je wifi verbinding te controleren. Analyseer wat je nodig hebt en kies de juiste wifi versterker die bij jou past.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.