Esim in Nederland

De eSim is een uitkomst voor de mensen die twee nummers willen gebruiken, denk aan zakelijk en privé. Een aantal telefoons, zoals hieronder vermeld, is het mogelijk op dit te gebruiken. Deze kun je niet verwijderen. Het gebruik van de eSim werkt door middel van een QR-code. T-Mobile is in Nederland de eerste provider die eSim aanbiedt. De eSim is wellicht een stap naar de toekomst waarbij we geen gebruik meer maken van losse simkaarten.
De voordelen
De eSim is geen losse simkaart, maar een chip die al in de telefoon zit. Hierdoor is heb je minder kans op storingen door bijvoorbeeld stof of water. Als gebruiker kun je nu meerdere abonnementen en nummers gebruiken. Niet meer wisselen van je simkaart. En fabrikanten hoeven geen rekening te houden met de simkaart, de eSim is dan voldoende. Dus is er bijvoorbeeld meer ruimte voor de accu.
Welke telefoons
Wil je gebruik maken van de eSim, dan heb je op dit moment de keuze uit de Apple iPhone XS, iPhone 11 en de Google Pixel 2, 3 en 4. We verwachten natuurlijk in de toekomst meer mogelijkheden.
Hoe gaat het in zijn werk?
Neem de iPhone als voorbeeld. Ga naar je instellingen, vervolgens naar mobiel netwerk. Je wordt gevraagd om de QR-code te scannen. Die krijg je van de provider. Als alles is gelukt klik je op ‘Voeg mobiel abonnement toe’ en is de abonnement gekoppeld aan je telefoon. Op deze manier kun je aangeven of je contacten wilt bellen vanuit je privé of zakelijke nummer.
Tablet en eSim
Naast telefoons zijn er ook tablets te gebruiken met de eSim. Handig als je zakelijk veel onderweg bent. De nieuwste iPad Pro 11 inch en iPad Pro 12,9 inch) zijn te gebruiken met een eSim abonnement. Esim werkt ook in combinatie met de Apple Watch.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.