De voordelen van simonly

De voordelen van simonly

Sim only is een vorm van een mobiel abonnement waarbij geen gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheid om een mobiele telefoon bij het abonnement te nemen.
De klant koopt zelf de mobiele telefoon en sluit een los telefoon abonnement af. Omdat de provider geen kosten hoeft te rekenen voor de mobiele telefoon, geven ze dit voordeel terug in het abonnement. Daardoor is het sim only abonnement voordeliger dan een regulier abonnement met telefoon. Hierdoor zijn de maandelijkse kosten laag. Een sim only abonnement kan wel tot 60% korting opleveren!

Verschillen

Toch zijn er grote verschillen tussen de providers die simonly aanbieden. Zo heb je providers die alleen sim only aanbieden en de providers die een mix aanbieden.
De providers die alleen sim only abonnementen aanbieden zijn over het algemeen de goedkoopste aanbieders. Dit komt vooral omdat ze zich hierop richten en zelf geen netwerk bezitten en de belminuten in groot volume inkopen bij de grotere providers.
Omdat de verschillen groot kunnen zijn en de wensen van de consument kunnen verschillen is het verstandig om sim only met elkaar te vergelijken.

Welke providers bieden sim only aan?

Alle providers bieden sim only abonnementen aan. Simpel en Simyo zijn providers die enkel simonly abonnementen aanbieden en daardoor vaak budget varianten aanbieden. Maar ook de grotere providers zoals KPN en Vodafone kun je terecht voor een voordelige sim only.

Vergelijken en Overstappen

Omdat je zoveel verschillende providers en abonnementen in Nederland hebt is het toch wel belangrijk om te vergelijken. Misschien dat je een voorkeur hebt voor het aantal belminuten, mb’s of het netwerk. Op basis van deze gegevens kun je een vergelijking maken en kiezen voor de best passende sim only.
Na het vergelijken kun je eventueel overstappen naar een nieuwe provider. Providers willen maar al te graag een nieuwe klant hebben dus regelen de overstap automatisch voor je. Zo kun je binnen een maand bellen bij je nieuwe provider.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.