Alles in 1 pakketten winnen terrein

Alles in 1 pakketten winnen terrein

In 2015 maakten ruim 4,6 miljoen huishoudens gebruik van een zogenaamd alles in 1 pakket. Een jaar eerder waren dat er nog maar 4 miljoen. De verwachting is dat ook in 2016 het aantal huishoudens dat aangesloten is op een alles in 1 pakket, weer zal toenemen.

Alles in 1 pakket

Het alles in 1 pakket is een pakket dat bestaat uit internet, televisie en vast bellen. Enkele grote voordelen van dit pakket zijn een enkele factuur voor alle producten en aantrekkelijke kortingen op de producten. Providers bieden nieuwe klanten kortingen oplopend tot 40% wanneer zij overstappen naar een alles in 1 pakket. Deze kortingen voor nieuwe klanten liggen bij de afzonderlijke producten een stuk lager, als deze al gegeven worden.

Alles in 1 pakket met mobiel

Een redelijk nieuw fenomeen is het zogenaamde 4 in 1 pakket. Dit is een alles in 1 pakket waaraan ook mobiele telefonie is toegevoegd. Hoewel er nog niet veel providers zijn die dit type abonnement aanbieden, belooft hier in de toekomst wel verandering in te komen. In 2015 waren er in Nederland namelijk al 700.000 huishoudens aangesloten op een 4 in 1 abonnement. Om een dergelijk abonnement te kunnen aanbieden zijn bijvoorbeeld Vodafone en Ziggo een samenwerking aangegaan. De providers zien dus wel degelijk in dat dit type alles in 1 pakket een stralende toekomst tegemoet gaat. Overigens was KPN de eerste provider die een 4 in 1 pakket aanbood en is de samenwerking van Ziggo met Vodafone vooral gericht op de concurrentiestrijd met KPN.

Populair alles in 1 pakket

Het Ziggo alles in 1 pakket is momenteel het populairste pakket. Meer dan 50% van de huishoudens die gebruik maken van een alles in 1 pakket, nemen dit pakket af bij Ziggo. Deze aantallen beginnen echter bij Ziggo te dalen en bij KPN te stijgen. KPN is momenteel goed voor 25% van deze markt. Ook de kleinere providers zoals XS4All zien het aantal alles in 1 abonnees groeien.

Alles in 1 vergelijken

Omdat het alles in 1 pakket steeds populairder wordt, wordt ook het vergelijken van deze pakketten steeds populairder. Let er hierbij wel op dat de ene vergelijkingswebsite meer korting geeft bij de overstap naar een nieuwe provider dan een ander. Het is dus verstandig om gebruik te maken van meerdere vergelijkingswebsites alvorens een keuze te maken om definitief over te stappen.
Let er daarnaast op dat het afsluiten van een abonnement bij de provider zelf bijna altijd duurder is dan via een vergelijkingswebsite. Dit komt doordat providers bereid zijn extra kortingen te geven om hoger in de resultaten te komen bij de verschillende vergelijkers. De meeste providers geven deze korting echter niet wanneer het abonnement wordt afgesloten via de provider zelf. Op de eigen website heeft de provider immers geen concurrentie van anderen te dulden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.